Preikestolen

I går gick jag på tur till Preikestolen

image

image

Min polare som bor i Stavanger va med och gick vandringen. Efter varje tuff backe och stentrappa sa hon nu är det inte långt kvar och att det va sista jobbiga stigningen. Alla stigningar va tuffa och det kändes som de aldrig skulle ta slut vissa gånger. 2timmar med paus stog det på skyltern vid parkeringen. Vi fick stå en hel del i kö så det gjorde att det tog väldigt lång tid för oss upp så 3 timmar tog det upp till toppen. Vi hade med oss en lagom vild 1åring också som skulle ha lite pauser här å där för å sträcka på benen. Vi hadde henne i våran ergobaby 360 på ryggen. Det va helt perfekt å bära henne upp och ner i den.

image

Det va så galet mycket folk som gick upp samtidigt som oss. Det va kö på de smalaste ställena. 4st personer såg vi under vägen som ramlat och skadat sig. Det va folk precis över allt. Stundtalas var det riktigt jobbigt att ta sig fram bland folkmassorna.

image

image

Det va värt att ha vandrat upp när vi väl kom till toppen och fick se utsikten. Nu syns det inte på bilderna men det va säkert 400st människor på toppen samtidigt som oss. Folk över allt. Zonen där i mot den va väldigt lätt att ta.

image

Ner från toppen fick vi på 2timmar. Då sov lill L i selen hela vägen ner så det blev lite färre pauser. Sista ettapen ner började det hällregna. Då va det grusväg resten av vägen ner till bilen så det va gött att gå på trotts regnet. Allt som allt tog det oss 5timmar upp och ner. Vi va på toppen i cirka en timme. Så om ni ska dit planera in en hel dag.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s